De Kudde

'Een wollige bende'

Schaapskudde Westvoorne is een kudde met drie soorten rassen. De kudde bestaat momenteel uit Bea en haar Drentse Heideschaap vriendinnen, Truus en haar Brilschaap kruising vriendinnen en niet te vergeten Bep en haar Kempische Heideschaap vriendinnen. 
Een gezellige groep dames dus!


Wil je graag een keer kennis met ze maken?

Neem dan even contact op.

logo wit_edited.png

Over Schaapskudde Westvoorne

Schaapskudde Westvoorne is door initiatiefneemster C. van Schaick ontstaan. In samenwerking met Gemeente Westvoorne zijn zij sinds 1 augustus 2019 een begrazingsproject gestart in het Westvoornse duin. 

De schaapskudde is gehuisvest in Rockanje. Maar is momenteel zoekende naar een vaste plek, zoals een schaapskooi of vast raster waar de kudde iedere dag vanuit kan vertrekken. 

Vanaf 1 augustus t/m november en van april tot mei loopt de kudde in het Voornes Duin. De kudde wordt 7 dagen per week gescheperd en slaapt 's nachts in een nachtvak op de locatie waar ze staan. Na de winterperiode zal de kudde op diverse plekken in het Voornse gebied te vinden zijn.

De kudde draagt nu bij tot de instandhouding van de duinen en de gevarieerde flora en fauna die daarop gedijd. Daarmee is de cirkel rond, ze onderhouden nu het landschap dat onder de hoede van de mens zelf is gecreëerd.

100% NATUURLIJK, VRIJ & VRIENDLIJK

De schapen eten op alle hoekjes de kruiden, boomopschot, duingras en andere onkruiden weg. Door het inzetten van heideschapen, kunnen deze duinen begraasd worden. Deze schapen kunnen op karige grond dijen en voelen zich hier perfect thuis.